7 Загадки за известни произведения на изкуството и архитектурата ,които 90% от хората не знаят
Има определени произведения на изкуството и архитектурата, които са известни по целия свят. Но ако се изучава историята на някои от тях малко по-внимателно, ще откриете, че много от тях съдържат много мистерии.

Ние от Trip City Adventure решихме да съставим списък на някои от най-интересните  загадки за известни произведения на изкуството и архитектурата. Бяхме изумени какво открихме.

Апартамент на най-горния етаж на Айфеловата кула

Густав Айфел, човекът, който е проектирал най-известният паметник на Франция, построил и оборудвал апартамент за себе си по най-горния му етаж. Той често го използвал за отдих и  посрещане гости. Апартаментът се състои от кухня, баня, две спални и хол, и, разбира се, се гордее с невероятна гледка. Днес той служи като музей, пълен с изложба от восъчни фигури на Айфел и Едисон.

Прекъсната верига в краката на Статуята на свободата

Статуята на свободата бе дадена на САЩ от народа на Франция в чест на 100-годишнината на Американската революция. Тя символизира свободата, демокрацията, както и отмяната на робството. Именно поради тази причина, счупена верига лежи в краката на статуята – нещо, което често се пренебрегва от хилядите туристи, които отиват, за да я видят.

Капсулата на времето в планината Ръшмор

По време на строителството на този известен паметник, архитект Gutzon Borglum искал да създаде Зала на Chronicles във вътрешността на скалата-лице – една тайна стая, където бъдещите поколения ще намерят основните записи на и информация за историята на САЩ. За тази цел, той разкопава една пещера зад главата на Ейбрахам Линкълн. Скоро след това, обаче, Borglum умря, и планът му не е завършен. През 1998 г. повече от 50 години след смъртта му, копия на важни документи и мемоарите на различни президенти бяха поставени вътре в недовършената зала, която сега служи като капсула на времето.
Оригинален външен вид на Сфинкса

Сфинкса в Гиза е най-старата статуя в света. Първоначално, тя е била украсена с ярки бои, само фрагменти от които остават днес зад едно от ушите. Той също имал нос и церемониална брада. Останките от тях могат да се видят в британски и египетски музеи. Някои експерти смятат, че Сфинкса може първоначално да е имал глава на лъв и човешкото лице да е изсечено над това много по-късно, което би обяснило голямата разлика между пропорциите на гигантското тяло и малката глава.

Създаването на Наклонената кула в Пиза

Известната кула съдържа много тайни. Всеки знае за найната наклоненост, но никой не знае кой всъщност построява камбанарията на катедралата на Пиза. Една от причините за тази тайна е фактът, че тя е строена в течение на почти 200 години. Историците предполагат,че застроителния план е разработен от Бонано Пизано, но по-вероятен кандидат е Diotisalvi, който е проектирал баптистерията, намираща се в непосредствена близост до кулата, която е построена в същия стил.
Името на най-известната туристическа атракция във Великобритания

Образно погледнато, “Биг Бен” не се отнася за цялата кула в британската сградата на Парламента, но вместо това само големата камбана в него. До септември 2012 г., официалното име на структурата е “камбанарията на Уестминстърския дворец.” Сега официалното име е “The Elizabeth Tower.” В момента никой не знае със сигурност, защо камбаната е наречена Big Ben . Една от теориите е, че това е псевдоним на един як мъж, който управлявал  леярната, където е била направена камбаната. Друга теория предполага, че е кръстена на граф Бенджамин, шампион в тежка категория по бокс.

Цветът на моста Голдън Гейт

Мостът Голдън Гейт е една от най-фотографираните забележителности в света. Отне много време, за да се споразумеят строитетелите му с Военноморските сили на САЩ. Когато най-накрая се получи разрешение, ВМС иска да бъде боядисан в черно и жълто райе, така че да бъде видим в мъгла. В края на краищата, архитектът на моста, Ървинг Мороу, убедил военните да го нарисуват в тъмно оранжев цвят. Това не само дава видимост при всякакви метеорологични условия, но и разкрива привлекателен външен вид.

Източник : Bright side