10 умни трика как да почистите вашите дрехи и обувки, за да станат отново като нови

Често се налага да се разделим с любимите ни дрехи и обувки, заради замърсяване или небрежен външен вид. Но това може да се избегне и пак да се радваме на старите си неща като ги превърнем в нови само с няколко лесни трика.Използвайте пила за нокти, за да изчистите вашите велурени обувки

Почистващ препарат за прозорци ще направи лачена кожа отново  лъскава

 Смес от сол, студена вода и амоняк ще ви помогне да се отървете от петна кръв по дрехите

За да се отървете от неприятната постоянна миризма по дрехите, сложете ги в прозрачен плик и ги оставете във фризер за една нощ

Смес от студена вода и оцет почиства петна върху кожени изделия

 Препарат за съдове може да бързо да ви помогне да се справите с мазните петна. Нужно е само са сложите малко препарат върху петното, да разтъркате и да оставите за няколко часа.

Восък(вакса) или прозрачен лак за нокти помага за премахване на драскотини върху кожени обувки. Внимателно се прилага на повреденото място. Когато восъкът се втвърди, избършете внимателно с парче бархетен плат, и след това с боя за обувки.

За да бъде една стара хавлия отново мекa, тя се накисва в солена вода

За да премахнете петна от кожена чанта, избършете с памучна кърпа или тампон, напоен с оцет. Важно е да се използва само бял оцет за светли неща, защото другите оцети могат да ги боядисват.

Можете да изперете коприна чрез добавяне на балсам за коса. Това ще направи този деликатен и красив материал, дори по-мек.

Източник : Bright side